Partner voor luchtbehandeling en luchtverversing op grote schaal

HVAC voor kantoren en loodsen bij Intervest Zeebrugge
Reken op Develtere voor installatietechnieken, ventilatie en sanitair in Roeselare
Luchtbehandeling | Luchtverversing

Een van de diensten die we bij Develtere aanbieden is luchtbehandeling en luchtverversing, zowel in grote kantoorgebouwen als industriële hallen. Maar wat houdt het precies in en welke factoren zijn hierbij belangrijk? We lichten het graag even toe.

Wat is luchtbehandeling precies?

Luchtbehandeling is eigenlijk een algemene term die omschrijft hoe u met de lucht binnen een bepaalde ruimte omgaat. In het geval van Develtere gaat het doorgaans om luchtbehandeling in grote gebouwen, zoals kantoorgebouwen, industriële hallen, hotels, scholen… Het spreekt voor zich dat de luchtbehandeling per toepassing kan verschillen en ook helemaal anders is dan in een gewoon woonhuis. 2

Onder de luchtbehandeling vallen onder meer de temperatuur, vochtigheid, zuiverheid en alle andere eigenschappen die gepaard gaan met lucht. Dit is belangrijk in een industriële omgeving, waar de ventilatie cruciaal is om voldoende verse lucht binnen te krijgen, maar ook in gewone kantooromgevingen. Werken in gezonde lucht betekent namelijk dat werknemers gezonder én productiever zijn. Daar leest u meer over in ons artikel over duurzame klimatisatie.

Luchtverversing met verschillende types luchtgroepen

Zoals eerder aangegeven, is ventilatie of luchtverversing een cruciaal element in de globale luchtbehandeling. Iedereen weet inmiddels wel wat ventilatie precies inhoudt. Gebruikte (en soms vervuilde) binnenlucht wordt hierbij vervangen door verse buitenlucht. Aangezien de gebouwen steeds beter geïsoleerd zijn en er dus minder verse lucht op een natuurlijke manier binnenkomt, is het belang van doelgerichte luchtverversing sterk toegenomen in vergelijking met vroeger.

Luchtverversing gebeurt in hoofdzaak met twee systemen: Systeem C en Systeem D. Een ventilatiesysteem C betekent dat verse lucht via ventilatieroosters in ramen of muren naar binnen wordt gezogen, terwijl de gebruikte lucht mechanisch afgevoerd wordt. Dit gebeurt in één centrale unit die verschillende uitgangen heeft.

Bij een ventilatiesysteem D of balansventilatie is er een extra ventilator en warmtewisselaar voorzien. De verse lucht wordt aangezogen van buiten en gaat via de warmtewisselaar naar de droge ruimtes. In deze warmtewisselaar zal de buitenlucht de vochtige warme lucht kruisen, waardoor deze al voorverwarmd is. Dat zorgt ervoor dat roosters niet nodig zijn, maar dat het toestel al het werk doet. Zowel bij een ventilatiesysteem C als een ventilatiesysteem D bestaan er overigens nog verschillende types.

Reken op Develtere voor uw luchtbehandeling

Develtere is de partner bij uitstek voor de complete luchtbehandeling in grotere gebouwen. Wij zullen u niet alleen gericht adviseren over de best mogelijke installatie, maar zorgen ook zelf voor een feilloze installatie. Zo hoeft u zich als eindklant, aannemer of bouwheer helemaal geen zorgen te maken over dit luik van het bouwproject.

Aarzel niet om ons te contacteren voor een vrijblijvende afspraak over uw project. Develtere is gevestigd in Roeselare, in het hart van West-Vlaanderen, maar staat paraat voor werkzaamheden in een ruime regio.

Menu