BIM Modelling

BIM Modelling staat voor het Engelstalige ‘building information modelling‘, soms vertaald als bouwwerkinformatiemodel. Bij Develtere kan u alvast terecht voor deze onmisbare virtuele weergave van uw bouwwerk. Onze ontwerpers hebben…
Bim modeling | Bouwinformatiemodel | Develtere
vorige
Totaaloplossing in installatietechniek
volgende
Sanitair

Zit je met een uitdagend project?
Aarzel dan niet ons te contacteren

Offertevragen worden steeds zo snel mogelijk
behandeld door één van onze specialisten.

BIM Modelling staat voor het Engelstalige ‘building information modelling‘, soms vertaald als bouwwerkinformatiemodel. Bij Develtere kan u alvast terecht voor deze onmisbare virtuele weergave van uw bouwwerk. Onze ontwerpers hebben dan ook de nodige skills en ervaring om de geometrie en informatie perfect aan elkaar te koppelen, zodat wij perfect kunnen optreden als BIM-coördinator tijdens uw project.

Wat is BIM modelling precies?

Waar men vroeger bouwwerken in 2D uittekende, evolueerde dit in de loop der jaren naar het veel geavanceerdere BIM Modelling. Dit digitaal model is als het ware een virtuele weergave van uw volledige bouwproject, waarop u alle aanwezige objecten terugvindt.

Zo zijn ramen, daken of muren duidelijk aangegeven. Daarnaast zijn ook de technische eigenschappen van ieder object en de onderlinge relaties opgenomen bij BIM Modelling. Voor professionals die hiermee vertrouwd zijn, geeft het dus een duidelijk overzicht op het volledige bouwwerk.

Waarom is BIM modelling belangrijk?

Deze aanpak verhoogt de efficiëntie en samenwerking tijdens uw bouwproject en helpt dus om alles in goede banen te leiden. Door alles duidelijk in kaart te brengen, kan er namelijk uitstekend geanticipeerd worden op mogelijke hindernissen. Daarnaast is er ook een uitstekende uitwisseling van informatie tussen de verschillende betrokken partijen, aangezien alle technische info in het digitale model opgenomen is.

BIM modelling omvat dus veel meer dan zomaar een 3D-weergave van uw bouwproject. Het is een rijke informatiebron, die zowel voor architecten, ingenieurs, adviesbureaus en (onder)aannemers uitstekend van pas komt. Om de 3D-tekeningen uit te werken, maken onze ontwerpers gebruik van CAD-software.

Reken op Develtere als BIM-manager

BIM is een innovatieve werkmethode en (nog) niet alle professionals zijn ermee vertrouwd. Daarom is het belangrijk om te kiezen voor een ervaren BIM-manager of BIM-coördinator in goede banen te leiden.  Wie kiest voor Develtere, mag dan ook op beide oren slapen.

Samenwerken met een betrouwbare BIM-manager voor uw project? Neem gerust contact op voor meer info of een afspraak.

Menu