Zonnebeke – Poppies Bakeries

Poppies Bakeries groeide de voorbije 50 jaar uit tot een wereldspeler, die koekjes, gebakjes en desserts levert in liefst 64 landen. Het nieuwbouwproject van Poppies Bakeries bevindt zich in de Kasteelstraat in Zonnebeke en is goed voor een oppervlakte van circa 3.600 vierkante meter. Met Develtere staan we in voor alle werkzaamheden inzake HVAC en sanitair.

Uniek project ‘In Flanders Fields’

Hoewel de nieuwbouw van Poppies Bakeries deel uitmaakt van een grotere kmo-zone, zullen de bakkerijen en kantoren uitstekend zichtbaar zijn langs de A19 van Kortrijk naar Ieper. Een aangename werkplek in het groen – waar het vroegere containerpark gelegen was – maar ook een eyecatcher in het drukbezochte ‘In Flanders Fields.’

Develtere staat in voor het volledige luik HVAC in Zonnebeke en ook alle sanitaire voorzieningen. Zo wordt er op elke verdieping van het gebouw sanitair voorzien, net zoals dat ook in de kelder het geval is. Daar wordt tevens de technische ruimte geïnstalleerd.

Energiebewuste HVAC in Zonnebeke

Het project is niet alleen uniek door zijn ligging en het uitstekende zicht vanaf het toekomstige terras op de bovenste verdieping, maar ook vanwege de energiebewuste aanpak. De opdrachtgever hecht er namelijk veel belang aan dat er op een ecologisch verantwoorde manier verwarmd, gekoeld en geventileerd kan worden. Door de keuze voor geothermische boringen, warmtepompen, zonnepanelen en een groendak is alles in het werk gesteld om de klimaatambities van Poppies Bakeries tegemoet te komen.

Bovendien zullen er geen visueel storende technische installaties op het dak zijn. Daardoor is het project niet alleen klimaatbewust, maar oogt het geheel ook esthetisch geslaagd. Meer lezen over het nieuwbouwproject van Poppies Bakeries? Lees dan zeker ook even het artikel op VRT NWS.

Partners:

  • Architect – ROHM
  • Studiebureau technieken – BM Engineering
  • Landmeter – Feys BV
  • Landschapsarchitect – Buro Bossaert
vorige referentie
Torhout Cadcamatic

Vraag nu gratis en vrijblijvend je offerte aan

Menu